28-09-06

het verhaal van debbie travis en "de krabbende kat"

Al enige tijd ben ik fan van debbie. Hoe ze met kleine fantasietjes meubels opfrist, meer doet met verf dan gewoon schilderen, enz...
Af en toe probeer ik eens iets uit. Schilderen enzo, lukt me best.
Gisteren besloot ik om een grotere uitdaging aan te gaan. Heeft er nog iemand die aflevering gezien van de tuin-renovatie, met als pronkstuk "de hangende steen"? Herinner je je dan die muurtjes gemaakt van kippengaas, opgevuld met stenen? Ik dacht dat dat prachtig in onze tuin ging staan.
Dus, insane angel, naar de boerenbond, kippengaas gehaald, ijzerdraad, een tang en meetlint verzameld en aan de slag. Op tv zag het er heel simpel uit.
Je plooit dat in de gewenste vorm, maakt het vast met ijzerdraad, et voila; de kippengaaskeitjesmuur (ofzoiets). In die aflevering maakte de zoon van debbie dat, en het leek alsof hij niet zo handig was als zijn moeder. Maar als hij dat kon, moest het mij toch ook lukken?
U bent vast benieuwd...
Wel het IS gelukt!!!
Voor wie het ook zelf wil proberen: nuttige tips:

- snijden van kippengaas is een marteling (mijn handen zagen eruit alsof ik met een kat gevochten had, en neen ik vond geen handschoenen)
- kippengaas dat dertig jaar opgerold in de boerenbond lag, wil zijn opgerolde vorm houden. Dat heb ik gemerkt toen het in de aanval ging en mij een grote schram op mijn kaak gaf (maar naar buitenstanders toe vertel ik dat de kat niet alleen mijn handen maar ook mijn gezicht heeft geattackeerd)
- laat kippengaas niet rondslingeren! Kleine overtollige stukjes op een donkere grond zie je niet zo goed liggen. En aangezien ik in de tuin werk met sandalen, '"heeft die kat ook mijn linkervoet aangevallen"
- maar al bij al: het is het waard! dit weekend nog wat muurplantjes erin, en mijn kunstwerk is volledig klaar :)

22:24 Gepost door *** | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

ik vind debbie ook heel leuk! haar programma is wel grappig! Vanavond is het weer hihi

Fijn weekend!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 29-09-06

Debbie fan Ik ben ook zo'n grote Debbie fan, heb haar reeds verschillende malen een e-mail gestuurd( en ze hebben steeds gereageerd :-).
groetjes Nancy

Gepost door: nancy | 30-09-06

De commentaren zijn gesloten.