07-10-06

emotioneel intelligent? Of gewoon intelligent?

Deze avond is er een quiz in ons jeugdhuis. Als vaste bezoekster doe ik dus vrolijk mee. Ook omdat ik weet dat de prijzen zwaar de moeite zijn! (insane angel heeft geholpen met de inzameling ;))
Gisteren besloten mijn drie vriendinnen en ikzelf (het quizteam!!!) ons psychisch voor te bereiden. Op café, met nog enkele vrienden hebben we onze algemene kennis getest.
En om eerlijk te zijn: het ziet er triestig uit.
Eén van mijn vrienden, die in de tegenpartij zit, weet dus ALLES (of denkt alles te weten). Van quantumfysica tot geschiedenis. En geloof me, er zit heel wat tussen.
Waar hij niks van weet, is sociologie, emotionele zaken, psychologie, en al de andere onderwerpen die gerelateerd zijn met intermenselijk contact.
Net de zaken waar ik dan weer sterker in ben. Ik heb er dan ook drie jaar voor gestudeerd! Maar begin je over Freud, dan is het overduidelijk dat hij direct aan angsten, driften en seks denkt. Wat hij dus onzin vindt. Nochtans zijn dit de drie onderwerpen waar hij (onbewust?) het meest over praat met mij. Ik ben voor hem immers ook een liefdesproblematiekenpraatpaal.

The point is, gisteren, na vier uur intensief discussieren, oefenen, vragen bedenken en drinken, besefte ik dat de meeste mensen niet intelligent EN emotioneel intelligent kunnen zijn. (met natuurlijk enkele uitzonderingen die de regel bevestigen)
Quizen is een vreemde hobby, waar je eigenlijk bijna dagelijks mee bezig bent. Informatie verzamelen en opslaan in de grijze cellen. Veel tijd voor sociaal contact schiet er blijkbaar niet over.
Ik ben blij dat ik maar één keer per jaar meedoe aan een quiz. Geef mij maar gezelligheid met vrienden en sociale contacten!
(en om het met Socrates te zeggen: Ik weet dat ik niets weet en dat ik dus dom ben. En dat maakt mij de slimste mens ter wereld!!!)

iceberg

(en een leuk plaatje om over na te denken)

15:27 Gepost door *** | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hehe Waarmee je dus wil zeggen dat je een hoog eq hebt;-)

Gepost door: Portishoofd | 07-10-06

De commentaren zijn gesloten.