14-10-06

knutselen voor beginners!

Gisteren was het de verjaardag van een goede vriendin. En natuurlijk verdient zo'n vriendin "iets extra" op zo'n dag.
De rest van het vriendengroepje stak de koppen bij elkaar en we kwamen tot het geniale idee om een pinata te maken. Zo'n papier maché ding, gevuld met snoep.
In theorie ziet dat er simpel uit. Je maakt papier maché, je plakt dat op een vorm naar keuze (een ballon bvb) en dan laat je dat drogen.
In de praktijk was het iets moeilijker. Papier maché heeft veel tijd nodig om te drogen, en wij zijn mensen die eerder voor last-minute beslissingen gaan. De dag voordien kwam dus de beslissing om die pinata te maken...
Maar het is gelukt. Papier maché werd vervangen door snel-drogend gipsverband. Ik dacht eigenlijk dat ze er maar één keer op ging moeten slaan, en dat dat ding direct aan duigen ging vliegen/vallen.
Fout. De creatie was veel steviger dan gedacht. Het arme meisje (nu eigenlijk al vrouw, dat éne jaartje erbijmaakt het verschil uit :)), bleef er maar geblinddoekt op timmeren. Er zaten heel wat deuken in, maar het duurde een hele tijd voor er een gat in geslaan werd!

Dus, als u geen enkel idee hebt wat te geven voor een verjaardag: Pinata's doen het hem altijd! (ik zeg er wel bij dat het zes uur geduurd heeft voor dat ding klaar was en dat ik NOOIT meer zoiets maak! Na tien minuten kloppen en slaan is de pret er immers af)
Tips kan je via mail verkrijgen!

pinata

 


18:54 Gepost door *** | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Dat is wel een bijzonder fijn idee! Haha... hopelijk waren de snoepkes lekker!
Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 20-10-06

Weer iets bijgeleerd. Eindelijk terug van weg geweest. Groetjes.

Gepost door: gidsjoris | 20-10-06

ik kan niet goed knutselen en wil het leren dus ik wil graag dat ik het op deze site kan doen maak het wat leuker

Gepost door: jomazaja | 01-09-10

De commentaren zijn gesloten.