21-10-06

liefde?

Wat een week.
Voor mij verliep alles heel goed, maar mijn vrienden kunnen een clubje met gebroken harten beginnen.
De herfst begint nog maar net echt in actie te schieten, en samen met de blaadjes lijken relaties ook neerwaartse spiralen te maken.
Het is normaal dat er eens iets scheef zit, maar de laatste tijd lijkt de ene na de andere relatie het te begeven.
B heeft het opgegeven omdat zijn liefde niet genoeg beantwoord werd.
P's relatie was ook niet echt gezond te noemen
V1's hart begint zich eindelijk een beetje te herstellen
D's 'object of affection' liet niets meer horen
en V2's verhaal is het volgende op de agenda...

En naar wie komen ze? Yup, de liefdesproblematiekenpraatpaal, tot uw dienst!
Waarom lijken zo weinig relaties goed te lopen? En waarom proberen we allemaal de schuld op de andere te schuiven?

Ik was aan een kant teleurgesteld dat de zomer zo snel voorbij was. In de herfst en de winter zoeken de koppeltjes de warmte op bij elkaar. Dus zoekt insane angel de warmte op van India. En voor de rest van de koude maanden heb ik plotseling weer een hele hoop single vrienden om leuke dingen te doen!
En misschien komt er wel een prins met een warmwaterkruik langs... Ge weet nooit :)

18:24 Gepost door *** | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Waarom lijken zo weinig relaties goed te lopen?

-> De grote boosdoener is de materialistische maatschappij waar we in leven. Mensen werken langer, hechten veel waarde aan hun imago, uitgaan, carriere, verspillen schijnbaar kostbare tijd aan materialistische dingen (pc, tv, auto, fototoestel, camera, ...). Zelfs in onze vrije tijd werken we, of gaan we ergens geld uitgeven.
Door deze prestatiedruk, verwachten we ook alsmaar meer en meer van het leven en we willen het liefst zo snel mogelijk en zo goedkoop mogelijk.
Ook zijn we niet meer in staat om voldoening te krijgen uit de kleine dingen. Sommigen hebben geen ambitie meer naar de toekomst toe en wensen dat alles gewoon blijft hoe het was. In deze gevallen is een lange relatie meestal een indringer op deze perfecte levensstijl.

Grote levensverwachtingen brengen ook grote frustraties, frustraties die voortebben uit onze eigen hoge eisen die we aan onzelf stellen.
Wanneer we gefixeerd raken op het bereiken van onze eigen doelstellingen (Je kent de mensen wel die al uitgestippeld hebben hoe hun hele leven moet lopen), dan ontlopen we al de mooie dingen in de lange weg naar uw doel, en het leven is nu eenmaal een uitdaging, en in plaats van te jammeren op alle onvoorziene omstandigheden die je hebt in het leven, zou je juist moeten genieten van de diversiteit van het leven! Je bent niet meer in staat om te genieten van de kleine dingen en ons vermogen tot empathie is beneden alle peil.

De moderne mens is als het ware beangstigd om een stap in het onbekende te zetten, om een risico te nemen in het leven. En dat is nu net wat een relatie is: Je moet elkaar graag zien! Geen enkele ambitie of materialistische waarde mag tussen 2 verliefde mensen komen. Je zou uit elkaar de kracht moeten halen om van een afgrond te stappen zonder te weten waar je uit gaat komen. Maar dat kunnen we niet, want we zeulen teveel emotionele balast mee

Het zijn niet alleen de relaties die steeds slechter lopen, we hebben het ook alsmaar moeilijker om zomaar gelukkig te zijn. Wie loopt er tegenwoordig nog met een glimlach rond en groet er de dingen?

Gepost door: B-BOB | 24-10-06

De commentaren zijn gesloten.