26-10-06

dierenliefde heeft voordelen

Jaren geleden had ik een grote hond. Een sharpei. Je kent dat wel, zo'n rimpelbeest, met veel te veel vel. Ze worden ook chinese vechthonden genoemd.
En ze hebben inderdaad veel temperament. De buurman, postbode en buurjongen konden dat beamen. Maar het was een waakhond dus deed hij zijn job goed. Tot hij mijn (toenmalig) lief aanviel, en daarna zijn woede op mijn vader richtte....
Ondertussen ben ik de eigenaar van twee schattige kleinere honden (ook met waak-talent, maar niet agressief), maar Aiko's mand stond al jaren in de kelder te bestoffen.
In een opruimbui besloot ik de mand naar het nabijgelegen dierenasiel te brengen. Toen ik uit mijn autootje staptje keek ik recht in de ogen van een prachtige newfoundlander. En ja, als dierenvriend begon ik direct een praatje met hem te maken "hey ventje, maar jij bent mooi. Joaje, kom es, komeki, moa je bent braaf, jaaaa, je bent zo lief"
En vanuit mijn ooghoeken zag ik links iets bewegen. Geen hond... maar eerder een griekse god die op aarde neergedaald was.
Ik was sprakeloos.... (de laatste keer dat ik het dierenasiel bezocht, om spulletjes voor hun rommelmarkt te schenken, liepen er alleen maar oude mannetjes rond)
Nuja, de adonis stuurde me naar het bureau, waar ik de mand mocht achterlaten. Daar zat iemand op een pc te tokkelen. En toen hij zich omdraaide.... zag ik NOG een zo'n adonis, met zwart haar en felblauwe ogen.
Hij vroeg mijn naam, en ik dacht "yes, zo meteen vraagt hij mijn telefoonnummer!!!!"
Fout... Het was om mijn naam als "gulle gever" in het ledenboekje te plaatsen.

Toen ik wegging en de newfoundlander nog even aaide (ik besloot om er geen gesprek meer mee te voeren), zwaaide de eerste adonis me uit.
Misschien is het tijd voor wat vrijwilligerswerk???

ganzeweide

(en een linkje naar het asiel, zodat jullie ook de newfoundlander kunnen bewonderen. De adonissen staan er jammer genoeg niet op ...)

12:54 Gepost door *** | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

niet in de verleiding gekomen om de newfie mee naar huis te doen? Ik heb het altijd zwaar als ik in zo'n asiel rondloop, ik zou ze allemaal meenemen vrees ik...

Gepost door: Josie | 26-10-06

langs de knapperds heen... alle jong ik passeer daar elke dag, en vandaag enkel een oude man zien binnengaan met ene supermooi rost klein poesje....kwas er enorm door afgeleid, het keek zo mooi naar mij, maar ik moest naar de weg kijken é...

Gepost door: soet | 26-10-06

Ik durf ervoor wedden dat die adonissen in dat mandje gaan liggen.

Gepost door: gidsjoris | 27-10-06

Bon Misschien kom je zo je wel terug in contactmet uw 'adonis'.'t Gaat hier precies ook goed vooruit : 8000 bezoekers gepasseerd. En ik ben den eerste van de volgende 8000 zie. :-)

Gepost door: Portishoofd | 30-10-06

De commentaren zijn gesloten.