27-12-06

 

Gisteren ben ik op bezoek geweest bij de moeder van de vriendin die al in India zit. "Zou je nog wat extra materiaal kunnen meenemen in je rugzak? Niet veel hoor, wat verzorgingsmateriaal"
Ik dacht eigenlijk aan een tubetje tandpasta en misschien wat medicijnen dus stemde ik toe.
Toen ik bij haar thuis aankwam moest ik even slikken. Op tafel stonden drie grote plastic zakken met verzorgingsmateriaal. Gaasjes, steriele compressen in verschillende grootte, meters leukoplast, een voorraad isobethadine, brandwondenmateriaal, enz...
Haar moeder vertelde me, dat mijn vriendin door de provincie kerala gereisd had, op zoek naar kinderen die les wilden volgen in het schooltje waar ze haar stage deed. Tijdens die trip was ze geconfronteerd met mensonterende dingen. Brandwonden, open wonden, een jongen met epilepsie, ...

Ik wist dat ik me aan erge dingen moest verwachten, maar toen ik naar het verzorgingsmateriaal keek, kreeg ik vreemd leeg gevoel vanbinnen. Het zou maar een druppel op een hete plaat zijn. Miljoenen mensen in India hebben hulp nodig. Zelfs als ik tien extra rugzakken zou meenemen zou het nog niet voldoende zijn.
En hoe lang duurt het voor een brandwond genezen is? Of een open wond?
Hoe lang doe je trouwens in dergelijke situaties met een klein voorraadje steriel materiaal? De kans op infecties is groot, in tegenstelling tot de aanwezige hulp.

Thuis propte ik het materiaal in mijn rugzak. Veel zal het niet uithalen, maar er zullen toch wel enkele mensen blij zijn met het materiaal.
Vooral mijn vriendin denk ik. Zo heeft ze misschien toch één iemand concreet een beetje kunnen helpen.

12:24 Gepost door *** | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

jazeker, het is beter dan niets he...
al die Indische diamantairs hier in antwerpen, ik hoop dat ze hun mensen ook wa helpen ...

Gepost door: roedi | 27-12-06

:-) Het begint te korten. Nog een paar dagen en je vliegt naar het land van puja en Ganesj. Amuseer je!

Gepost door: Portishoofd | 29-12-06

De commentaren zijn gesloten.