30-01-07

reisverhaal deel 4; 5 januari

Wat duurt het toch lang voor ik in slaap kan vallen. Jetlag is toch maar iets vreemd.
Ik hoorde zelfs het tempelgezang (elke morgen rond 5u!). Het heeft wel iets sereens, gelukkig viel ik daardoor in slaap.
Om 12u opstaan (wat een zalig vakantiegevoel!) en ontbijten met schattige minibanaantjes. Mjam! Ze smaken zo zoet! De binnenkant lijkt bijna op bananenjam. Overheerlijk!
Op de salontafel lag een kort briefje van S: "ik zit in serenity, neem een rickshaw alsof je er elke dag een neemt: vraag om je naar lighthouse beach te brengen en betaal zo'n 30rs" (ter informatie, 50rupee is ongeveer één eurootje)
Ok, een rickshaw dus. We strompelden de buitentrap af, slopen langs een slapende straathond met de grootste ballen die ik ooit gezien had en dan stonden we op de straat.
Volgende belangrijke les: de auto's rijden LINKS en stoppen niet voor voetgangers.
We kregen snel een rickshaw te pakken (zij stopten immers voor ons: "rickshaw ma'dam?") en slenterden over het strand naar serenity.
Het strand is prachtig! Goudgeel, heet, zalig warm water, een ouderwetse vuurtoren op de rotsen, ... PARADISE!

strand1kleinWe installeerden ons op een terrasje om ten volle te kunnen genieten van het zicht. En ons zicht werd enkel verstoord door leurders, met fake sigaretten, trommels, mandjes, wereldkaarten, stickers, speelgoedslangen en als kers op de taart de sunglasses-man "Sunnnnnnnglassesssssssss, readingglassessssssss"

S wou ons helpen op onze plooi te komen, en hoe doe je dat beter dan vrouwen enkele leuke winkeltjes te laten zien. Mijn allereerste aankoop was een paar oorringetjes (350 rs in plaats van 450! niet slecht voor een eerste keer afdingen é?)
En nadien kocht ik nog wat kleren, want dat had ik dus niet mee. Gelukkig maar, want de kleren zijn er prachtig en spotgoedkoop. Voor zo'n 600 rs (12€) kocht ik mijn eerste outfit: een top, een sjaal en een broek.
Want hoewel we als toeristen aankwamen, wilden we er toch op een indische manier bijlopen: de enkels bedekt (lange lichte broek) en de schouders en borst bedekt (sjaal) en natuurlijk het haar in een staartje. Zo sexy (ehum)

En dan, als kers op de taart, eten in een restaurantje dat vol had moeten zitten met hippy's: Sea Bee! Vrolijke kleuren, heerlijk geurende bloemen op tafel, een grappige kelner en het lekkerste eten dat ik ooit geproefd heb!
Chicken 65, garlic scampi's en plain rice met drankjes voor amper 300rs!
Ik ben echt in het paradijs!

seabeeklein

 

14:42 Gepost door *** | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mmm ik krijg zelf al trek :-)

Gepost door: roedi | 30-01-07

De commentaren zijn gesloten.