13-02-07

reisverslag 12 januari

Het plan voor vandaag was een bezoek aan een synagoge en een kerk, maar die waren dus allebei gesloten.
En wat doe je dan? Inderdaad, rondstruinen in de plaatselijke winkeltjes. Cochin stikt van de antiquairs. S en ik kochten een leuke poncho, en in een winkeltje met natuurlijk parfum lieten we ons alledrie verleiden door de lekkere geurtjes (Kerala flower!).


 


 

PICT1440-800
Terwijl S in een ander kledingwinkeltje aan het neuzen was, zat ik op straat een sigaretje te roken. Plots kwam er een “tourist police”-man naar me toe. “you can not smoke here! It’s not allowed” Hij moest het twee keer herhalen voor ik het begreep. En nadien liep hij gewoon weg, terwijl ik verder mijn sigaretje nuttigde.
Nog een wijze les: In India mag je op sommige plaatsen niet in het openbaar roken!
We verlieten Cochin (en de geur van gember) en vertrokken met Anil naar Ernakulam. Een grote winkelstraat, maar HEET! Ik heb het echt nog nooit zo heet gehad. Echt veel winkelen deden we dus niet. We kochten wel wat kleertjes voor Baby Jasmin, en voor onszelf enkele cdtjes. In een schoenenwinkel kreeg B het trouwens weer voor elkaar. Ze wou een schoen uit het rek nemen om het nader te bekijken, maar toen ze die optilde vielen alle schoenen omver als een dominospel…
Na lang rondslenteren in de hitte was ik opgelucht toen ik Anil zag. Ik was zo goed als gesmolten! Terug in Fort Cochin bezochten we de St. Francis Church en het Dutch cemetary, maar die vielen allebei redelijk tegen.
Via de zee wandelden we terug naar de marktplaats waar we nog wat aan onze toeristische shop behoeftes toegaven. (olifantjes, indische poppetjes, broeken, sjaals,…)
’S avonds gingen we naar Kathakali gaan kijken. Heel indrukwekkende show, maar hij duurde ook net iets te lang. Het begin was best wel grappig, net zoals de film van B!

DSCN1584-800De spelers zijn super. Prachtige make-up en outfits.
Daarna gingen we in een superlekker restaurantje iets eten. We mochten zelfs de keuken bezoeken, supernetjes! Als echte toeristen, gaven we de onze complimenten aan de manager.
Er was ook een korte stroomstoring. Heel romantisch, buiten eten bij kaarslicht, met muziek op de achtergrond.

Overige:
- leuke jongen ontmoet in het toilet
- Waarom zitten hier zoveel Fransen?
- Indiers zijn echt kieszakken… Overal ligt er vuilnis…
- waarom word ik meer geraakt door zwerfdieren dan door bedelaars?

16:22 Gepost door *** | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.