13-02-07

reisverslag 13 januari

Vandaag zijn we vroeg opgestaan (weeral…) om naar Munnar te gaan. De eigenaar van het white rose hotel wilde ons 800rs aanrekenen voor het ontbijt! Na onderhandelen moesten we slechts 300rs betalen, wat eigenlijk nog altijd te veel was.
We gaven de lieve oude man (zakkendrager en theebijvuller) een fooi en dan begon de lange rit naar Munnar.
Rond 9.30u zijn we vertrokken en rond 16u zijn we aangekomen.
Op de rit ernaartoe zag ik mijn eerste (werk)olifant!


 

DSCN1605-800En in de bergen zagen we echt adembenemende panorama’s.
Toen we stopten voor een waterval, zagen we aapjes, hagedissen en bontgekleurde insekten.
En dan…
Volgende stop: het mooiste vergezicht ooit: palmbomen in de diepte, met veel groen, omringd door bergen in nevelsluiers. We werden er stil van…

DSCN1646-800Dan ging de tocht verder door rubber- en theeplantages. Die laatste zien eruit als grillige schaakborden. We kregen alledrie een LOTR-gevoel (jeweetwel, waar de hobbits wonen).
Zacht glooiende heuvels, paarse en rode en gele bloemen, kleine waterstroompjes, geitjes en dikke koeien in zachtgroen gras en dit alles bij een verfrissende temperatuur.
Maar dan begon de pret…. De hotelzoektocht.
In Munnar zelf waren er veel hotels, maar ofwel trokken ze op niks, ofwel waren ze volgeboekt. (Hotel 1 => Kiezig, Hotel 2 => VOL, Hotel 3 => VOL,…°
Dan raadde iemand ons een ander hotel aan, op 10km van Munnar. Eerst namen we nog een kijkje in een ander hotel maar B wou naar dat andere hotel in de bergen gaan kijken…
De weg ernaartoe was prachtig, maar meer geschikt voor een jeep dan voor onze auto. We deden er langer dan een uur over!
En het hotel… was nog in opbouw! We gingen naar een ander hotel daar vlakbij en dat was pas “grappig”. De kamers leken nog in orde, maar er was geen eten en het was DUUR!
(het uitzicht was echter fantastisch)
Tot we de kamers zagen… B’s eerste reactie: “kijk, een spin”. Ik trapte erop en de spin bleek een kakkerlak te zijn… Geweldig…
Duur, geen eten en kakkerlakken.
Toevallig zaten de Fransen (die ook in White Rose hotel verbleven) daar ook. Ze gingen naar de stad om eten (met een jeep!).
S, B en ik wilden meegaan, maar Anil kreeg een aanval van Indische woede (hij dacht dat we gingen seksen met die jongens) dus keerden we met ons viertjes terug naar Hillview hotel. We propten ons vol en genoten van een cocktail en roomservice!

Varia:
- Munnar ligt 1500m boven de zeespiegel
- Het is hier KOUD!
- lunch met kokosnoten, bananen, en “iets” waarvan ik de naam niet meer weet.

16:29 Gepost door *** | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wel benieuwd naar die poncho dus allen in koor: aandoen, aandoen, aandoen, aandoen, aandoen, aandoen, aandoen, aandoen, aandoen, aandoen, aandoen, ... en laten zien natuurlijk!

Gepost door: gidsjoris | 13-02-07

dus 'kiezig' en 'kieszakken' = vuil ?

roken verboden, maar vuil laten slingeren mag dan wel !

Gepost door: roedi | 14-02-07

De commentaren zijn gesloten.