15-02-07

reisverslag 14 januari

Vandaag gingen we met de auto van Munnar naar Thekkady/Periyar. Zo’n 150km, die we in 4 of 5 u hebben afgelegd.
Voor één keer ging alles vlotjes. We passeerden nog meer prachtige panorama’s; bergen en theeplantages. In Thekkady vonden we vlot een hotel (bij de tweede poging!).
En dan lunch om 4u ’s middags.
Dan was het tijd voor mijn “droom”: een olifantenritje. Het was echt zielig. Een half uur koste 500rs per persoon, en we deden een stom kringetje in een achtertuin, en dan tot een kameel…

DSCN1694-800

 Dat was het. Geen jungle of niets… En Anil liep heel de tijd achter onze olifant…
Daarna verkenden we het centrum (oorringen, ringen, …) om de tijd te doden, tot de Kalari-show begon. Heel indrukwekkend! Vooral toen er een stuk zwaard afbrak en in het publiek vloog.
Er was ook een gedeelte met vuur (brandende stokken, door brandende ringen springen, …)
Nadien mocht S zelfs haar kunnen tonen met de stokken!
Anil, B en ik stonden buiten een sigaret te roken en A zei dat hij een zilveren ketting voor B ging kopen. Is dat nu niet romantisch? B vindt het niet zo aangenaam, maar ik vond het hilarisch!
We lieten hem achter, op zoek naar een dorstlesser en dan kwamen we DE winkel tegen!
Prachtige zijden kleren (7 stuks voor S, 2 voor B en 2 voor mij). De winkel lag volledig overhoop. Er was een Belgische tornado doorheen geraasd!


 

DSCN1714-800
(en op voorhand lag er NIKS op de grond...)

 Ik zag een prachtige ketting en hij vroeg 4800rs! Maar na nader onderzoek bleken de parels gewoon geschilderd. De verkoper leek te schrikken, maar hij bleef vriendelijk. (hij komt in april naar Belgie om hier een winkeltje te beginnen!)
Ik heb redelijk lang buiten bij hem zitten praten, terwijl S en B de winkel overhoop gooiden. Echt een heel interessante man.
De man van enkele winkels verder was veel enger. Hij wou me persé zijn winkel binnenlokken. “to talk, relax, give me a chance” Neen dank u.
Snel naar het hotel en bedje in!
Om 6.30 vertrekken we voor een boottocht.

Overige:
Indiërs kunnen alleen werken met goedkope klik-aanstekers. Het principe van rollen met een vuursteentje is hen onbekend.
Je zou ze moeten zien knoeien!

20:56 Gepost door *** in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

die olifant heeft tenminste geen last van stress! zoals dat beest in sri lanka, dat tijdens een polo-spel flipte en een busje ramde ...

Gepost door: roedi | 17-02-07

Rare snuiters die Indiërs. Veel plezier met de boottocht!

Gepost door: gidsjoris | 20-02-07

De commentaren zijn gesloten.